JCI Sneek nieuwe enclave voor stichting 'Met je hart'

'Wie denkt dat hij later eenzaam wordt?' Met deze vraag trok Babs van Geel, founder van de stichting 'Met je hart', onze aandacht op het JCI jaarcongres in Utrecht. Niemand stak zijn hand op. Toch lieten de cijfers anders zien. Ouderen die vanwege gezondheid en gebrek aan kennissen/familie hun huis niet meer uitkomen. Die letterlijk de dagen alleen doorbrengen afwachtend op een teken van leven. Dat greep ons en wisten één ding zeker: JCI Sneek gaat de volgende enclave worden voor stichting 'Met je hart'. 

Tijdens één van de kamervergaderingen bleek al snel dat alle leden achter het idee stonden. Een commissie werd gevormd om het initiatief verder op te starten. Hoe te beginnen? De stichting 'Met je hart' is een gedegen enthousiaste organisatie met veel aandacht voor detail. Commissieleden Jurre Jan, Wicher en Roderick kwamen er tijdens een eerste kennismaking met de dames van de stichting achter dat het niet zomaar een kwestie van beginnen is. 

Na intensieve voorbereidingen en trainingen onder begeleiding van de landelijke stichting werd in de nazomer van 2019 het eerste etentje in Sneek georganiseerd. We vonden Jan Smeekens bereid als ambassadeur van 'Met je hart'-Sneek. Met Manon als coördinator voor het benaderen van de ouderen, Wicher en Tom als commerciële tijgers richting de horeca voor de campagne 'Eet met je hart' en Jurre Jan als secretaris werd er gestaag gebouwd aan onze missie. 

Voor de eerste avond stonden drie dames klaar bij hun woning om door een chauffeur uit de kamer opgehaald te worden. Via de highlights van Sneek werden zij naar het restaurant gereden. Eenmaal aan tafel ontstond een gezellige sfeer. Het eten, de lach van Ids en de handtekening van Jan Smeekens deden de rest. De eerste avond werd een succes en inmiddels hebben er nog twee avonden en in december een speciaal kerstdiner plaatsgevonden. De reacties van de deelnemende ouderen zijn hartverwarmend en vervulden ons met een dankbaar gevoel. 

Het budget voor de etentjes komt voort uit de jaarlijks terugkerende landelijke campagne 'Eet met je hart'. Diverse horecagelegenheden in Sneek waren door ons bereid gevonden campagne te voeren en hun gasten te vragen een euro te doneren aan stichting 'Met je hart' bovenop hun tafelrekening. Met een prachtige opbrengst van €4000,- is het mogelijk om in 2019 nog eens drie extra tafels op te zetten.

De basis staat en we hebben flink proefgedraaid. Kortom we zijn klaar om verder te gaan en meer ouderen in Sneek aan tafel te krijgen, ze uit hun eenzaamheid te halen en in hun kracht te zetten. Een mooi project waar we als JCI Sneek de schouders verder onder kunnen zetten!! 

Kijk hier voor meer informatie over stichting 'Met je hart'. 

Volg ons:

Neem contact op:

ontvang e-mail kopie