Een warme zolderwinkel voor La Mama’s30-09-2014

Sneek – Sinds afgelopen zaterdag kunnen de jonge moeders van La Mama’s weer winkelen op de zolder van La Mama’s. De verbouwing is af, de moeders hebben het plafond van een lik verf voorzien, de kleding hangt weer in de winkel met dank aan de vele handen van de vrijwilligers van La Mama’s. Zaterdag was de officiële opening van de winkel, tijdens de open dag van Timpaan Welzijn.

De Juniorkamer Sneek had in september 2013 bij Timpaan Welzijn aangegeven dat zij, daar waar mogelijk en nodig hun kennis en expertise wilde inzetten om op deze wijze van betekenis te kunnen zijn voor de samenleving. La Mama’s is er voor jonge moeders tot en met 23 jaar uit Súdwest Fryslân, de Friese Meren en Littenseradiel. La mama’s organiseert ontmoetingen, activiteiten, informatie en advies voor jonge moeders en heeft een winkel waar de jonge moeders terecht kunnen voor gratis spullen voor zwangerschap, kleding, speelgoed en meubels voor hun kind(eren) tot en met 4 jaar.

JCI Ter Snaecke is opgericht in 1991 en is een netwerkorganisatie voor mensen tot 40 jaar, gericht op de regio Sneek en omgeving.

De winkel was al jaren een doorn in het oog voor La Mama’s. Door de winkel besparen ze geld, geld dat ze kunnen investeren in andere belangrijke zaken zoals bijvoorbeeld: kraamzorg, de peuterspeelzaal, reiskosten om bij La Mama’s te kunnen komen enzovoorts. Alleen was de winkel tochtig, vochtig en koud. La Mama’s had geen financiële middelen om de zolder te laten verbouwen en bouwtechnisch inzicht zeker niet. Toen de Juniorkamer aangaf van betekenis te willen zijn was dit voor ons een geschenk uit de hemel.

Gedurende vijf weken was de winkel de ‘werkplaats’ voor studenten van de Friese Poort. Onder begeleiding van een gepensioneerde timmerman, docenten en de samenwerking met de Juniorkamer Sneek leverde dit een bijzonder en vruchtbaar resultaat op, met als kers op de taart; een warme en droge winkel voor La Mama’s.

Bekijk hier de foto's van de renovatie

Volg ons:

Neem contact op:

ontvang e-mail kopie