Het ontstaan van JCI

Henry Giessenbier woonde in 1910 in St. Louis, Missouri, USA, en vormde met zijn vrienden de Herculaneum Dance club. Het voornaamste doel van deze vereniging was het behouden van klassieke dansstijlen.

In 1916 werd de YMPCA omgedoopt tot "Junior Citizens", in het algemeen JC's genoemd. Pas later werd de naam "Jaycees"geïntroduceerd. In 1918 werd de organisatie formeel verbonden aan de lokale Kamer van Koophandel.

Na de eerste wereldoorlog heeft Giessenbier in korte tijd 29 andere clubs met jonge zakenmannen in verschillende steden doen oprichten, die gezamenlijk "The United States Junior Chamber of Commerce" vormden. Henry Giessenbier werd de eerste gekozen voorzitter van deze nationale organisatie.

Over de Oceaan
In 1923 is de eerste internationale stap gezet in Winnipeg (The Winnipeg Board of Trade). In 1928 ontstond de eerste JCI in Engeland.

De verdere uitbreiding naar Centraal en Zuid Amerika vond plaats in 1940: Mexico City, Guatemala City, El Salvador, Honduras, Nicaragua, Costa Rica en Panama City (de laatste in 1943). De realisatie van een internationale organisatie was een feit. In 1944 werd de eerste internationale conferentie gehouden in Mexico City. De eerste gekozen voorzitter van de internationale organisatie was Raul Garcia Vidal van Mexico. JCI bestond in die dagen uit Costa Rica, El Salvador, Guatemala, Honduras, Mexico, Nicaragua, Panama en de USA.

Het eerste Wereldcongres
Twee jaar later, in februari 1946, werd het eerste Wereldcongres gehouden in Panama City. Dit congres werd bezocht door 44 afgevaardigden uit 16 verschillende landen. De internationale organisatie werd formeel opgericht en het woord "Commerce" werd uit de officiële naam gehaald. De tweede voorzitter van de internationale organisatie was Erasmo Chambonnet van Panama. Op dit Wereldcongres werden JCI formeel uitgebreid met Australië en Canada.

De JCI-creed werd formeel opgenomen in 1948, op het Wereldcongres in Rio de Janeiro en in 1952 werd een permanent secretariaatsbureau geïnstalleerd. De naam werd in 1972 veranderd naar Jaycees International, maar hoe dan ook ... in 1988 werd deze weer opnieuw Junior Chamber International (JCI).

Bron: www.jci.nl

Volg ons:

Neem contact op:

ontvang e-mail kopie